Jämföra bredbandsabonnemang 2024

Många undrar vad man skall tänka på när man ska jämföra bredbandsabonnemang. Och egentligen så det ganska enkelt.

Med fasta bredbandsabonnemang så har du egentligen priset och hastigheten som avgörande faktor. När det kommer till hastighet så tycker vi att man bör välja en hastighet på minst 25 Mbit/s. Så är man t.ex. 4 personer som skall dela på bredbandsabonnemanget så är 100 Mbit/s en bra hastighet. Du kan hitta vettiga fasta bredbandsabonnemang på vår sida då vi valt ut de vi känner att vi kan rekommendera där.

När det kommer till mobila bredbandsabonnemang så är det lite svårare att jämföra kvalitén som normalt är likvärdiga på alla fasta fiberbredband. Mobila bredband använder nämligen radiovågor och olika hinder i vägen gör att hastigheten och kvalitén påverkas. Masterna är även känsliga mot hur många som är anslutna samtidigt.

Så vårt tips med mobila bredbandsabonnemang är helt enkelt att testa sig fram och då har vi olika rekommenderade mobila bredbandsabonnemang här nedanför som du kan kika på. För att nämna lite favoriter så är det Hallon, Tre och Telenor (läs mer på vår sida: bästa mobila bredbandsabonnemang).